Persoonlijke hulp bij studiekeuze

loopbaancoaching & studiekeuzebegeleiding

Hulp bij studiekeuze

Mijn studiekeuzebegeleiding is voor ieder die op zoek is naar een passende studie en daar hulp bij kan gebruiken. Hulp in de vorm van persoonlijke coaching. De meeste van mijn klanten zijn middelbare scholieren, studenten die van opleiding willen switchen of reeds gestopte studenten. Voor een groot aantal is de studiekeuze het belangrijkste keuzevraagstuk in zijn of haar leven tot dan toe. Naast dit belang is er een groot aanbod qua studies. Dit zijn factoren waardoor het niet eenvoudig kan zijn om tot een goede keuze te komen. Wij werken samen doelgericht naar een passende studiekeuze. Jij maakt uiteindelijk een bewuste keuze en ik ondersteun je hierin. Dat gaat als volgt in zijn werk.

Traject en structuur

Over het algemeen help ik je in gemiddeld 6 een-op-een coaching sessies naar de studiekeuze. Het plaatje hiernaast (of hieronder) geeft een indruk van het traject. Ik geef je structuur om stapsgewijs en doelgericht naar de studiekeuze te werken. Bij elke sessie hoort een huiswerkopdracht die we vervolgens bespreken. We beginnen het traject met jou als uitgangspunt, waar liggen je interesses, wat ben je voor persoon en hoe zie jij je toekomst. Vervolgens kijk ik welke studies daarbij passen, en ga jij dat verder uitzoeken. Daarna verdiepen we ons in een beperkt aantal door jou gekozen studies en vervolgens maak jij de keuze.

Locatie en contact

Afspraken maken we in overleg en zijn doordeweeks op verschillende dagen en tijdstippen mogelijk. De gesprekken vinden plaats in het Coachhuis in Maastricht. Heb je interesse of wil je meer weten klik dan hier en vul je gegevens in, dan neem ik contact met je op.


Ben je nieuwsgierig naar meer informatie, lees mijn blogs via onderstaande link

Blogs

Het traject is opgebouwd uit 6 sessies die vorm zijn gegeven in een huis. Van kennismaking tot studiekeuze.
Verkorte weergave en opbouw van het studiekeuze traject