Wie ben ik

loopbaancoaching & studiekeuzebegeleiding

Wie ben ik

Mijn naam is Aart Smit en ben geboren in 1981 in Bennebroek, een dorpje in de buurt van Haarlem. Ik heb de Rudolf Steinerschool (vrije school) afgerond en daarna mijn VWO examen behaald aan de Geert Groote school in Amsterdam. Na mijn middelbare school ben ik naar Maastricht verhuisd om psychologie te studeren.

Studie

Ik heb voor psychologie gekozen omdat ik het gedrag van mensen beter wilde leren begrijpen; waarom maken mensen bepaalde keuzes en wat ligt daaraan ten grondslag. Mijn keuze viel op Maastricht, met name vanwege het probleem gestuurd onderwijs (PGO). Bij het PGO neem je in groepjes van 10-12 personen praktische vraagstukken door. Dit bleek voor mij een goede keuze, niet alleen om de stof tot me te nemen, maar ook doordat ik in de kleine onderwijsgroepen snel veel mensen leerde kennen. Dat was prettig omdat ik niemand in Maastricht kende toen ik erheen verhuisde.

Tijdens mijn studie heb ik belangstelling gekregen en me verdiept in verschillen tussen mensen, hoe het geheugen werkt en hoe je deze kennis kunt inzetten om zaken beter te onthouden. In deze onderwerpen geef ik nu training. Aanvullend heb ik mijn basisaantekening sportpsychologie behaald aan de Vrije Universiteit. Dit vanwege mijn grote interesse in sport.

Loopbaan

In mijn loopbaan wist ik dat ik iets wilde met mensen adviseren en begeleiden, maar was ik zoekende naar welke setting en functie het beste bij me past en waar ik het meeste voldoening uit haal. Binnen de Universiteit Maastricht heb ik verschillende functies gehad, ook heb ik als psycholoog gewerkt in een kliniek. Door deze ervaringen ben ik erachter gekomen dat ik graag mensen wil bijstaan in het vinden wat het beste bij hen past. Met name persoonlijke keuzevraagstukken gecombineerd met persoonlijke bewustwording en groei.

Drijfveer & werkwijze

Mijn grootste drijfveer is mensen inspireren. Inspireren tot beweging naar een juiste keuze of onderweg naar een betere passende plek. Als mensen zoekende zijn, wil ik de structuur, kennis en motivatie bieden die leiden naar een betere toekomst. Mijn focus ligt bij studiekeuzebegeleiding en loopbaancoaching. Wil jij meer voldoening of energie uit je werk halen, of vraag je je af waar je dit moet zoeken? De juiste studiekeuze maak je gebaseerd op wat jij wil en wat bij jou past. Als jij verandering of duidelijkheid wil, ga ik graag de uitdaging met je aan!

Je kunt me bereiken via het contactformulier, mail, LinkedIn & telefoon/whatsapp (zie footer)

Ben je nieuwsgierig wat ik naast het werk doe, link